ICT & Mediadesign - - - informatica in de onderbouw - - - mavo

ICT staat voor Informatie- en Communicatie Technologie. Bij ICT & Mediadesign leer je met informatiesystemen en toepassingen omgaan. Bij het vak ICT leer je hoe je bestanden kan zippen en unzippen met 7-zip, je leert beeldbewerking met irfan view en photoshop, een website en een game maken en nog veel meer. Kijk hier maar eens rond.

google glassesBij informatica leer je als bouwer informatiesystemen ontwerpen, je leert programmeren (het maken van apps) en je verkrijgt inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van geautomatiseerde systemen. Onderwerpen die behandeld worden zijn grafische vormgeving, webtechnologie, gametechnologie, robotica, projectmanagement, ontwerpen, programmeren, netwerken, beveiliging, databases en software engineering. 

 

ICT & Mediadesign gaat over het verwerken van gegevens met laptops, smartphones, tablets en andere computers. ICT staat voor Informatie- en Communicatie Technologie. Bij ICT & Mediadesign leer je informatiesystemen gebruiken en omgaan met apps. Je leert gegevens verwerken tot informatie en hoe je die informatie kan presenteren. Je leert hoe je zelf apps maakt (programmeren), hoe je een website maakt, een game bouwen, een robot besturen... en nog veel meer. Informatica is het vervolg op ICT & Mediadesign in de onderbouw. Informatica gaat over verwerken van gegevens met laptops, smartphones, tablets en andere computers.

In de brugklas maak je kennis met het vak ICT & Mediadesign, kortweg ICT genoemd. In dat vak leer je eerst theorie over hoe computers werken met bits & Bytes, de hardware en software. Je leert een aantal basisbegrippen. Maar behalve theorie doe je ook heel veel praktijk. Je leert omgaan met bestanden, mediadesign, apps, beeldbewerking, een website en een game bouwen. En nog veel meer. Het is een modern vak en wat je er leert heb je bij veel andere vakken nodig.

 

 

In de brugklas heb je al een heleboel geleerd in het vak ICT & Mediadesign. Vanaf klas 2 maak je gebruik van de aangeleerde vaardigheden bij andere vakken. Maar je kan er ook voor kiezen mee te doen met het plusprofiel ICT & Mediadesign. Sommigen van jullie hebben daar al voor gekozen in de brugklas. Maar ook vanaf klas 2 kan je er alsnog voor kiezen deel te nemen aan het plusprofiel ICT & Mediadesign. Bij dat plusprofiel leer je hoe je een website moet maken, hoe je een robot bestuurd, hoe je een film maakt en nog veel meer. Een handige voorbereiding voor het examenvak informatica in de bovenbouw.