ICT & Mediadesign in de onderbouw

Met ingang van september 2014 is het Koning Willem II College in Tilburg 'Oracle Academy Member'. Dit betekent dat leerlingen met het examenvak informatica tijdens hun opleiding aan het Koning Willem II College in staat worden gesteld waardevolle i-certificaten te behalen aan de Oracle Academy. Deze certificaten zijn een uitstekende aanvulling op het schooldiploma en leveren bovendien een aantal excellentpunten op voor je studie aan het Koning Willem II College.

Voorbeelden van te volgen cursusmodulen (Computer Sciences) die afgesloten worden met Oracle Academy Examens zijn:

- DataBase Design (het ontwerpen van een database via ERM - Entity Relationship Modeling)

- Programming with SQL (bevragen en creëren van een database via Structured Query Language)

- Database Design and Programming with SQL

- Java (Alice course, Greenfoot course)

De docent informatica, 'Oracle Academy Faculty Member', kan leerlingen informatica toelaten tot de opleidingen van de Oracle Academy. De toegelaten cursisten kunnen via de Oracle Academy en hun eigen 'Oracle Academy Instructor' waardevolle certificaten behalen, die door het bedrijfsleven en het hoger onderwijs zeer gewaardeerd worden. Tijdens de cursus verwerk je digitaal de aangeboden leerstof, maak je quizzes en doe je examens die bij de cursusmodule horen. Bij een voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift van de Oracle Academy, ondertekent door de Oracle Academy Teacher.

Heb je informatica en wil je beginnen met een studie aan de Oracle Academy overleg dan met je docent informatica over de mogelijkheden.

Oracle is de grootste software-ontwikkelaar ter wereld. De producten zijn voornamelijk gericht op informatie managen, gebruiken, delen en beschermen. Oracle is een product- en serviceorganisatie welke constant op zoek is naar nieuwe technologische uitdagingen en ontwikkelingen. De vestiging van Oracle Nederland is in Utrecht.

Kijk voor de grap eens welke software er op je werk of school gebruikt wordt. Grote kans dat dit software van Oracle is. Oracle is een groot, Amerikaans computerbedrijf dat overal ter wereld software levert dat eenvoudig, gestandaardiseerd en geautomatiseerd is.

Oracle is een 24/7 bedrijf zonder vaste werktijden, zonder vaste werkplekken, zonder papier, waarbij doelen belangrijk zijn maar de wijze waarop doelen bereikt worden aan de werknemers wordt overgelaten, waar, wanneer, met wie is aan de werknemers. De eisen zijn hoog, het niveau van faciliteiten en zorg voor de medewerkers ook.

De cursusmodulen van de Oracle Academy vormen een goede aanvulling van het bestaande lesprogramma Informatica, waarbij de (ICT en leer)middelen van goed niveau zijn. De Engelstalige modulen zijn heel toegankelijk, van belang voor internationalisering, en niet alleen de taal maar ook de Amerikaanse (onderwijs)cultuur van het cursusmateriaal verbreedt je horizon.


 !! Voor leerlingen/studenten aan de Oracle Academy:

 

 

 

 

Leerstof vertaald naar het Nederlands.

Je kan de leerstof grotendeels in de Nederlandse taal raadplegen als je ergens niet uitkomt. Klik daartoe op NL-Database Design and Programming with SQL-NL. Het is wel de bedoeling het cursusmateriaal te verwerken op de (Engelstalige) Oracle Academy en daar de quizzes en examens te maken.

Database Design and Programming with SQL - Instruct-Online Module 7 Hoofdstuk 4 en 5

Als inleiding op de cursus 'Database Design and Programming with SQL' is het handig om van Instruct-Online Module 7 Hoofdstuk 4 en 5 goed door te nemen.

Inloggen op de Oracle Academy - Oracle iLearning

Als je op de vakwebsite w2informatica aan de linkerkant op i klikt of het logo hierboven kom je meteen terecht op het inlogscherm van de Oracle Academy iLearning. Met de inloggegevens die je van je leraar informatica (Oracle Academy Instructor) verkrijgt, als je hebt ingeschreven voor een cursusmodule aan de Oracle Academy, kan je daar meteen inloggen.