ICT & Mediadesign in de onderbouw

Leerlingen kunnen bij het vak informatica hun kennis en vaardigheden uitbreiden met cursusmateriaal van de Oracle Academy en van de Microsoft IT Academy. Via je docent kan je inschrijven voor verschillende modules die passen bij het leerstof curriculum informatica voor havo en vwo. Door het volgen van deze modules kan je je kennis en vaardigheden op het gebied van ICT & informatica optimaliseren. Door deel te nemen aan de examens kan je extra studiepunten verwerven en kan je een internationaal erkend certificaat/diploma behalen, waarmee je kan aantonen dat je over de desbetreffende kennis en vaardigheden beschikt. Goed voor je vervolgopleiding en voor een betere kans op de arbeidsmarkt in de toekomst. 

De cursusmodulen van de Oracle Academy en de Microsoft IT Academy vormen een goede aanvulling van het bestaande lesprogramma Informatica, waarbij de (ICT en leer)middelen van goed niveau zijn. De Engelstalige modulen zijn heel toegankelijk, van belang voor internationalisering, en niet alleen de taal maar ook de Amerikaanse (onderwijs)cultuur van het cursusmateriaal verbreedt je horizon.

Informeer bij je docent informatica naar de mogelijkheden en/of kijk op de webpagina's hier op w2informatica.nl naar de vele mogelijkheden. Maak jezelf meer 'ICT minded' met aanvullende informatica via de internationale academy programs van Microsoft en Oracle. Van harte aanbevolen door je docent informatica. Het kost je niets (behalve studietijd) en je bent tot niets verplicht.